Ingrediencie:
Korpus:
1 hrnček mandle bez šupky
1 hrnček datle sušené
1 PL kokosový olej
Plnka:
1 hrnček kešu orechy
1/3 hrnčeka voda
1/3 hrnčeka kokosový olej
100 g čokoláda horká (použila som 90% nú)
3PL med/ryžový sirup/kokos.cukor
Postup prípravy
Kešu, mandle a datle sme si namočili na noc, stačí aj
4-5hodín.
Korpus: mandle a datle rozmixujeme, pridáme kokosový
olej a rozmixujeme, skôr na hrubo.nech cítime chrumkavosť. Hmotou vyložíme dno
tortovej formy (priemer max 15-20cm), dáme na 10-15 minút do mrazničky.
Plnka: Kešu orechy scedíme a rozmixujeme s
medom/sirupom, a 1/3 vody. Roztopíme kokosový olej a pridáme do neho na kúsky
polámanú čokoládu, fajne sa rozpustí.Postupne pridávame do mixéra, a mixujeme
do hladka. Vylejeme na korpus a dáme do chladničky až do servírovania, u mňa to
boli 2 hodiny.
Podávame s pomletými orechami, lupienkami mandlí, či
ovocím. Ja som tentokrát použila kokos. stružliny. Mňamka čokoládová chutila aj
3ročnému :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára