Vyhľadávať v tomto blogu

utorok 8. marca 2016

Čokoládová raw torta - darček pre čoko-milovníčku




Ingrediencie:
Korpus:
1 hrnček mandle bez šupky
1 hrnček datle sušené
1 PL kokosový olej

Plnka:
1 hrnček kešu orechy
1/3 hrnčeka voda
1/3 hrnčeka kokosový olej
100 g čokoláda horká (použila som 90% nú)
3PL med/ryžový sirup/kokos.cukor  
Postup prípravy
Kešu, mandle a datle sme si namočili na noc, stačí aj 4-5hodín.
Korpus: mandle a datle rozmixujeme, pridáme kokosový olej a rozmixujeme, skôr na hrubo.nech cítime chrumkavosť. Hmotou vyložíme dno tortovej formy (priemer max 15-20cm), dáme na 10-15 minút do mrazničky.
Plnka: Kešu orechy scedíme a rozmixujeme s medom/sirupom, a 1/3 vody. Roztopíme kokosový olej a pridáme do neho na kúsky polámanú čokoládu, fajne sa rozpustí.Postupne pridávame do mixéra, a mixujeme do hladka. Vylejeme na korpus a dáme do chladničky až do servírovania, u mňa to boli 2 hodiny.   
Podávame s pomletými orechami, lupienkami mandlí, či ovocím. Ja som tentokrát použila kokos. stružliny. Mňamka čokoládová chutila aj 3ročnému :-)   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára