360ml vlažnej vody
1/2 kocky čerst.droždia alebo 7g suš.droždia
1/2 ČL med
540g špaldová hladká celozrnná múka
1 ČL rasca mletá+celá
1 ČL mletý aníz
3 PL podľa ľubovôle ľanové, slnečnicové, tekvicové semená
3 PL ovs. vločky (nemusí byť)
4 PL oliv.olej, či maslo
štipka soli
vymiesiť cesto. Trvá 1h50min aj so zahrievaním a vykysnutím.
Potom cesto vyberiem a premiesim ho, dám do misy z jenského
skla alebo na plech a nechám ešte 20 minút nakysnúť pri teplote
cca 21stC. Natrieme slanou vodou, posypeme semenami,
najlepšie ak celý bochník namočíme silou do semien, lepšie to drží
. Pečieme 10 minút na 200st, a 45 minút na 180st.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára