Korpus:
- 1 hrnček mandlí /alebo aj vlašské orechy pomiešať, keď nie sú mandle, len bude mierne horkastý/
- 1 hrnček datlí
Plnka:
- 1,5 hrnčeka kešu orieškov
/namočených cez noc/, ja som použila niekoľkokrát aj vlašské orechy, je potom horkastejší
- 3 PL kokos. oleja
- 2 PL medu alebo ryž.sirupu
- Šťava z ½ citróna
- Čučoriedky natural alebo hocijaké iné ovocie, môže byť aj mrazené a keď sa ináč nedá aj kompót, to už ale nebude úplne raw /musia byť scedené/
Zmixujeme
namočené datle s mandľami, môže byť také hrubšie nie úplne na jemno, nech
tam cítime kúsky orechov. Pekne vystelieme formu s priemerom asi 25cm.
Predtým sme si ju vymastili kokosovým olejom. Do robota ti potom naložíme kešu,
citrón a kokos.olej spustený + med,či sirup, celé to pekne rozmixujeme na
jemno. Následne si vezmeme ¾ krému a natrieme ho na korpus. Na 10minút si
formu dáme zachladiť, a potom rozotrieme ¼ krému v ktorom sme
rozmixovali ovocie. Viac inšpirácií v angličtine nájdete aj tu Raw cakes
Zbožňujem túto tortičku... no detičkám moc nechutila, iba ovocíčko...
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára