Vyhľadávať v tomto blogu

utorok 1. marca 2016

Raw šmolkový či ovocný cheesecake



Korpus:
  • 1 hrnček mandlí /alebo aj vlašské orechy pomiešať, keď nie sú mandle, len bude mierne horkastý/
  • 1 hrnček datlí 
Oboje namočené minimálne 5 hodín
Plnka:
  • 1,5 hrnčeka kešu orieškov /namočených cez noc/, ja som použila niekoľkokrát aj vlašské orechy, je potom horkastejší
    •  3 PL kokos. oleja
    • 2 PL medu alebo ryž.sirupu
    • Šťava z ½ citróna
    • Čučoriedky natural alebo hocijaké iné ovocie, môže byť aj mrazené a keď sa ináč nedá aj kompót, to už ale nebude úplne raw /musia byť scedené/

Zmixujeme namočené datle s mandľami, môže byť také hrubšie nie úplne na jemno, nech tam cítime kúsky orechov. Pekne vystelieme formu s priemerom asi 25cm. Predtým sme si ju vymastili kokosovým olejom. Do robota ti potom naložíme kešu, citrón a kokos.olej spustený + med,či sirup, celé to pekne rozmixujeme na jemno. Následne si vezmeme ¾ krému a natrieme ho na korpus. Na 10minút si formu dáme zachladiť, a potom rozotrieme ¼ krému v ktorom sme rozmixovali ovocie. Viac inšpirácií v angličtine nájdete aj tu Raw cakes

Zbožňujem túto tortičku... no detičkám moc nechutila, iba ovocíčko...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára